1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Pizzamoment

Twee recepten voor pizza. Beide recepten hebben dezelfde basisingrediënten.

 

Basisingrediënten:

tomatensaus (zie recept groentebom) / beleg naar keuze (bv. reepjes kaas, vis, ham, …) / groenten en fruit naar keuze (bv. augurkjes, champignons, schijfjes tomaat, reepjes wortel, stukjes broccoli, reepjes paprika, schijfjes courgette of aubergine, uiringen, kappertjes, ananas, …) / geraspte of plakjes kaas.

 

Voor de ‘Marokkaanse pizza‘: een rond, plat brood (bv. een Marokkaans of Turks brood).

Voor de ‘zelfgemaakte mini-pizza’s’: een pizzabodem (zelfgemaakt of kant-en-klaar).

 

Marokkaanse pizza – 20 min.

Snij het brood in twee zodat je twee ronde schijven bekomt. Besmeer beide bodems met de zelfbereide tomatensaus en beleg ze verder met ingrediënten naar keuze. Strooi over de Marokkaanse pizza’s wat kaas en plaats ze gedurende ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

 

Tip: Maak in plaats van een ronde pizza ook eens een langwerpige pizzabaguette met een stuk stokbrood. Verassend en lekker!


Zelfgemaakte mini-pizza’s – 40 min.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek mini-pizzabodems uit het deeg, bijvoorbeeld met een kommetje of een groot glas. Het hoeven niet altijd ronde pizza’s te zijn, laat je creativiteit de vrije loop. Smeer de bodems in met de zelfbereide tomatensaus en het versieren kan beginnen. Let erop dat de pizza’s niet te dik worden en dat er genoeg variatie is. Zorg vooral voor een ruim aanbod aan groenten. Kies ook eens voor vis. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de pizza's. Zet de pizza ‘s 20 tot 30 min. in het midden van de oven. De pizza ’s zijn klaar wanneer de korst lichtbruin gekleurd is. Haal de mini-pizza's uit de oven en smullen maar!

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • het brood met tomatensaus besmeren
  • de pizza's versieren
  • de bodems uit het deeg steken


1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel