1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Aardappelkrans 45 min.

Voor 4 personen: 500 g wortelen / 300 g verse erwtjes / 600 g aardappelen / 2 kippenborsten / 2 eetlepels bereidingsvet. Hulpmiddelen: een dunschiller, een canneleermes (een mesje om groeven te maken in groenten, fruit en aardappelen)

Was de wortelen en schil ze met een dunschiller. Maak van de wortelen sterretjes. Dit doe je zo: snij de wortelen in stukken van ongeveer 10 cm en maak met een canneleermesje 4 tot 6 groeven in de wortel; snij de gecanneleerde wortelstukjes vervolgens in dunne schijfjes. Laat de sterretjes gaarkoken of stomen en stoof ze nadien, samen met de erwtjes, kort op in een eetlepel bereidingsvet. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snij de kippenborst in kubusjes en bak ze in 1 eetlepel bereidingsvet. Meng de stukjes gebakken kip met de groenten. Schep de aardappelen in het midden van het bord en leg er de wortelsterretjes, de ronde erwtjes en de kubusjes kip in een kring omheen.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de wortelen in schijfjes snijden
  • het bord versieren

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel