1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Gekleurde hamrolletjes 1 uur

Voor 4 porties: 800 g aardappelen / 4 stronken witloof / 1 broccoli / 6 sneden ham / voor de kaassaus: 2 eetlepels bereidingsvet, 2 eetlepels bloem, 500 ml melk, 100 g geraspte kaas

Was het witloof en de broccoli en stoom of kook ze gaar. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak met de aardappelen enerzijds een lekkere witloofpuree en anderzijds een broccolipuree. Breng op smaak met wat peper en een weinig zout. Hou de twee soorten puree goed gescheiden. Snij de sneden ham in twee gelijke helften. Leg op 6 halve sneden ham een schepje broccolipuree en op de overige 6 een schepje witloofpuree. Rol de ham op. Strijk een vuurvaste ovenschotel in met wat bereidingsvet. Schik er de hamrolletjes in.

Bereid intussen de kaassaus:

Maak een blanke roux met het bereidingsvet en de bloem. Voeg de melk al roerend toe. Wanneer de saus begint te dikken, doe je er de geraspte kaas bij. Kruid met peper, nootmuskaat en een weinig zout. Overgiet nu de hamrolletjes met de kaassaus en zet alles even onder de grill. Succes verzekerd!

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de groenten pureren
  • de sneetjes ham doorsnijden
  • de hamrolletjes maken

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel