1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Duikboot – 1 uur

Voor 4 porties: 1 ui / 1 groene paprika / 1 rode paprika / 600 g wortelen / 2 eetlepels bereidingsvet / 100 gram gehakt / 250 g gemalen biefstuk (américain natuur) / 800 g aardappelen / 140 g tomatenconcentraat / 75 g geraspte kaas

Pel en snipper de ui, was de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Was de wortelen en snij ze samen met de paprika’s in kleine stukjes. Stoof de ui met de groene en de rode paprika en de wortelen. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg je 100 gram gehakt en 250 gram gemalen biefstuk toe. Meng alles tot het gehakt mooi fijn is. Doe er tenslotte het tomatenconcentraat bij. Schil en kook intussen de aardappelen en pureer ze. Verwarm de oven voor op 195°C. Strijk de ovenschotel in met wat bereidingsvet. Doe het mengsel van groenten en vlees in de schotel en schep er de puree over. Strooi wat geraspte kaas over het geheel en zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot er een bruin korstje verschijnt. Snij er mooie taartstukken uit.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de groenten wassen en snijden
  • de groenten en het vlees mengen en in een ovenschotel scheppen
  • de geraspte kaas over de schotel strooien

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel