1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Vlinderbordje 45 min.

Voor 4 personen: 1 kg spinazie / 800 g aardappelen / 2 kippenfilets / peper, nootmuskaat en zout / 1 eetlepel bereidingsvet / 8 pijpjes bieslook

Was en kook de spinazie gaar. Laat het water goed uitlekken en mix de spinazie tot een homogene massa. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en een beetje zout. Bak intussen de kippenfilets mooi bruin in een eetlepel bereidingsvet en verdeel ze in twee helften. Kook de aardappelen gaar, verwijder het kookvocht, pureer ze en meng ze onder de spinazie. Versier nu het bord. Maak de mooie vlinder door de halve kippenfilet in het midden van het bord te leggen. Maak met de spinaziepuree langs beide zijden de vleugels van de vlinder. Ten slotte maak je twee voelsprieten met 2 pijpjes bieslook.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de aardappelpuree mengen met de spinazie
  • het bord versieren
  • de bieslookpijpjes knippen en op de vlinder plaatsen

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel