1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Popeye's macaroni - 30 min.

Voor 4 personen: 400 g macaroni of spirelli / 2 eetlepels bereidingsvet / 2 eetlepels bloem / 500 ml melk / peper / zout / nootmuskaat / 600 g spinazie / 200 g geraspte jonge of jong belegen kaas / paneermeel / eventueel 2 plakken dik gesneden gekookte ham

Kook de macaroni of spirelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat goed uitlekken. Maak de melksaus door het bereidingsvet te laten smelten, de bloem erdoor te roeren en de melk toe te voegen. Roer de saus glad en kruid naar smaak met peper, nootmuskaat en een weinig zout. Voeg de geraspte kaas toe. Is de kaas volledig gesmolten, haal dan de saus van het vuur. Kook de spinazie gaar. Meng de macaroni met de kaassaus en laat ze samen nog even opwarmen. Bestrijk een ovenschotel met een beetje olie of bereidingsvet.
Leg in de ovenschotel eerst een laag macaroni, dan een laag spinazie en ten slotte nog een laagje macaroni. Kruid af. Strooi er een beetje paneermeel en enkele vlokjes bereidingsvet over en laat zachtjes kleuren onder de grill. Zo krijg je een mooi korstje. Je kan ter variatie ook ham in dobbelsteentjes toevoegen aan de pasta.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de macaroni en de kaassaus mengen
  • de laagjes in de schotel leggen
  • het paneermeel er bovenop strooien

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel