1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Voetbalselder - 25 min.

Voor 4 personen: 1 verse witte selder (▒ 800 g) / 500 g (gemengd) gehakt / paneermeel / 1 ei / 2 eetlepels bereidingsvet / ma´szetmeel / peper / zout / 100 ml room

Snij de witte selder in kleine stukjes en kook ze gaar. Schep de selder eruit en laat ze uitlekken. Hou het kookvocht apart. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei en rol er balletjes van. Bak ze in een pan. Neem 500 ml van het kookvocht van de witte selder en bindt het met ma´szetmeel tot een saus. Kruid de saus met peper en een weinig zout, en werk af met de room. Meng de witte selder en de balletjes erdoor. Serveer met gekookte aardappeltjes. Een beetje peterselie maakt het gerecht af.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de selder in stukjes snijden (+5 jaar)
  • de balletjes rollen

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel