1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Vuurtorentjes - 30 min.

Voor 4 personen: 4 visfilets van 75 tot 100 g (voor volwassenen 150 g) / 2 kleine courgettes / 4 stevige tomaten / 2 eetlepels balsamico-azijn / 12 verse basilicumblaadjes / olijfolie / peper / zout
Hulpmiddelen: 4 vierkante vellen aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 220C. Was de courgettes en snij ze met een dunschiller in reepjes. Was de tomaten en snij ze in halve maantjes. Neem de vellen aluminiumfolie en wrijf ze in met wat olijfolie. Bouw in het midden van de folie het torentje op: eerst een laagje tomaten, dan courgettereepjes, daarna de visfilet en ten slotte weer tomaten. Bestrooi met een weinig zout en versgemalen peper. Sprenkel er nog wat olie en de balsamico-azijn over. Vouw de folie aan alle kanten dicht, maar druk ze niet te strak aan. Zet de pakjes 10 minuten in de hete oven. Maak de pakjes open en bestrooi de vuurtorentjes met de basilicumblaadjes. Dien op met gekookte aardappelen.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de basilicumblaadjes plukken en scheuren
  • de vuurtorentjes helpen vormen in de aluminiumfolie

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel