1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Gezond tafelen

Lekker en gezond aan tafel

Zalm onder een groen dekentje 50 min.

Voor 4 personen: 2 vellen bladerdeeg / 4 moten zalm van elk ongeveer 100 g / 800 g spinazie / peper en een beetje zout / 8 schijfjes mozzarellakaas / een beetje water. Hulpmiddelen: tandenstokers

Was en kook de spinazie gaar. Breng ze op smaak met peper en een beetje zout. Verwarm de oven voor op 180C. Leg de twee vellen bladerdeeg opgerold maximaal 1 min. in de microgolfoven. Haal de vellen eruit, rol ze open en snij ze in twee. Leg op elk stuk bladerdeeg een zalmmoot, wat spinazie en twee schijfjes mozzarella. Plooi het bladerdeeg mooi dicht en steek het vast met een tandenstoker. Strijk een beetje water over het bladerdeeg en leg het geheel op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat. Zet alles ongeveer 30 min. in de oven.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de spinazie wassen
  • het bladerdeeg in twee snijden
  • het bladerdeeg vullen en dichtplooien

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel