1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Lunchen

Lunch gezond, de week rond ...

Klok–broodje – 10 min.

Voor 2 halve broodjes: 1 pistolet / 6 pijpjes bieslook / ½ citroen / 1 koffielepel yoghurt , platte kaas of dressing / 40 g tonijn / ½ gele paprika / 2 radijsjes / peper

Snij de pistolet in twee. Snij 8 vierkantjes uit de paprika. Snij 1 radijsje in twee. Meng de tonijn, 1 fijngesneden radijsje, de rest van de paprika (fijngesneden ) en het bieslook. Hou 4 pijpjes bieslook apart. Meng de yoghurt, platte kaas of dressing en de peper onder het mengsel. Pers de citroen boven het mengsel uit, roer alles om en besmeer beide helften van de pistolet met het mengsel. Schik de vierkantjes paprika zodanig op het broodje dat ze verwijzen naar de cijfers 12, 3, 6 en 9 van een uurwerk. Plaats de halve radijs in het midden van de klok en maak met twee pijpjes bieslook de wijzers. Je kan zelf de tijd veranderen door het bieslook te verleggen. Zo kom je altijd op tijd!

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • vierkantjes uit de paprika snijden
  • de yoghurt, platte kaas of dressing mengen met de peper
  • het klok-broodje maken

 


1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel