1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Lunchen

Lunch gezond, de week rond ...

Komkommer-aardbeiensalade 15 min.

voor 4 porties: 1 komkommer / 250 g aardbeien / eventueel wat kristalsuiker

Was de komkommer en snij de uiteinden weg. Snij de ongeschilde komkommer overlangs in twee stukken. Snij elk stuk opnieuw overlangs in twee. Snij het hart uit de 4 stukken. Snij elk stuk eerst in fijne reepjes en daarna verder in kleine stukjes. Leg alles in een kom. Was de aardbeien, draai er de kroontjes vanaf en snij de aardbeien in kleine stukjes. Leg ze op de komkommerstukjes in de kom. Schep de salade voor het opdienen even om. Indien gewenst kan je er eventueel nog een beetje kristalsuiker aan toevoegen.

Tip: Begin pas een half uur voor het eten met deze bereiding, anders komt er te veel sap vrij.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de komkommer en de aardbeien wassen en snijden
  • de salade mengen

 


1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel