1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Lunchen

Lunch gezond, de week rond ...

Kip ziet sterretjes - 20 min. de dag voordien + 10 min. de dag zelf

Voor 2 porties: 1 kippenfilet / bereidingsvet / peper / zout / paprikapoeder / veldsla / 2 perziken (of schijfjes perzik uit blik) / mayonaise / 4 sneetjes volkorenbrood. Hulpmiddelen: 2 kunststoffen doosjes geschikt als lunchbox / eventueel een spuitzak

De dag voordien:
Kruid de kippenfilet met peper, zout en paprikapoeder. Bak de kippenfilet goudbruin in een pan. Zet hem een nachtje afgedekt in de koelkast.

De dag zelf:
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Snij de perzik in schijfjes (of laat perzikschijfjes uit blik goed uitlekken op keukenpapier). Snij de kippenfilet in dunne plakjes. Leg de veldsla op de bodem van de lunchbox. Schik er de perzikschijfjes en de kippenplakjes op in de vorm van een ster. Spuit een dotje mayonaise in het midden van het sterretje. Snij de sneetjes brood diagonaal door zodat je driehoekjes krijgt en geef ze mee in een aparte brooddoos. Getoaste boterhammetjes zijn hier ook heel lekker bij.

1 2 3 aan tafel
Kleine chefs kunnen het sterretje zelf schikken.

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel