1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Lunchen

Lunch gezond, de week rond ...

Zalmwieltjes - 5 min. + 1 uur in de koelkast

Voor ongeveer 4 wieltjes: 1 dun sneetje vers lichtbruin brood / 1 plakje gerookte zalm / verse witte kaas / een beetje tuinkers. Hulpmiddelen: plasticfolie / prikkers

Snij de korstjes van het brood. Besmeer het brood met verse kaas. Leg het plakje gerookte zalm op de besmeerde kant van het brood en sneeuw het nogmaals onder met wat verse kaas. Schik een beetje tuinkers op de kaas (niet te veel, anders kleeft het wieltje niet goed dicht). Rol het sneetje brood op en wikkel het in plasticfolie. Laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Snij het rolletje vervolgens in wieltjes en prik ze vast met een prikker. Gebruik ook eens ham in plaats van zalm. Dan kun je het rolletje de avond voordien al klaarmaken.

Tip: serveer de korstjes als gezonde knabbels.
1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • het sneetje belegd brood oprollen
  • de wieltjes snijden (+5 jaar)

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel