1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Lunchen

Lunch gezond, de week rond ...

Taartje gezond - 30 min. de dag vooraf + 15 min. de dag zelf

Voor 2 porties: 2 grote vastkokende aardappelen / bereidingsvet / peper / zout / 1 eetlepel gesnipperde bieslook / 1 ei / komkommer / 1 sneetje kaas (type naar keuze) / enkele radijsjes / enkele gemarineerde ansjovissen / enkele olijven
Hulpmiddelen: 2 kunststoffen doosjes voor in de koelkast en om als lunchbox mee te geven / een vormpje om figuurtjes te maken

De dag voordien:
Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en plet ze grof met een vork. Meng er ongeveer een koffielepel bereidingsvet en de gesnipperde bieslook door. Kruid naar smaak met peper en zout. Strijk twee kleine doosjes in met een weinig bereidingsvet, schep er de aardappelen in en maak het oppervlak effen. Dit is de bodem van de taart. Dek af en zet in de koelkast. Kook het eitje hard, koel het af onder koud stromend water en bewaar het in de koelkast.

De dag zelf:
Schil de komkommer en pel het eitje. Snij het eitje, de komkommer en de radijsjes in schijfjes. Haal enkele rondjes of andere figuurtjes uit het sneetje kaas. Werk het taartje af door eerst de komkommerplakjes, dan de kaasrondjes en de eiplakjes op de taartbodem te leggen. Leg de radijsjes in het midden en voeg ten slotte de ansjovissen en de olijven toe. Deksel erop en klaar voor de boekentas.

1 2 3 aan tafel Kleine chefs kunnen:
  • de taart versieren

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel