1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel

1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Leuk lesmateriaal

Hieronder vindt u enkele ideeën en hulpmiddelen om het thema "gezonde voeding" op een leuke manier aan de kleuters over te brengen. Actieve voedingsdriehoek voor kleuters
De actieve voedingsdriehoek voor kleuters vertelt wat een kind tussen 3 en 6 jaar elke dag (gemiddeld) nodig heeft om gezond op te groeien. U vindt hem terug in het weetjesboek '123 aan tafel' op pagina 14. De illustraties van Frow Steeman en Gerda Dendooven vinden ze vast leuk. Een nieuwe lekkere wereld gaat voor hen open.Melkkaartje
Bijna 59 % van de kleuters haalt de aanbeveling van 500 ml melk of melkproducten per dag niet. De "witte motor" zit nochtans boordevol voedingsstoffen die kinderen nodig hebben om te groeien en zich optimaal te ontwikkelen.

Om uw kleuters aan te sporen voldoende melk en melkproducten te nemen, verzonnen we het melkkaartje. Het is een spaarkaart, waarop u de melkjes, yoghurtjes en kaasjes kunt aanduiden die elke kleuter heeft opgesmuld. Steek de spaarkaart bij de heen-en-weerschriftjes van de kinderen, zo kunt u ook de ouders bij de gezonde voeding van hun kleutertje betrekken. Bij een volle kaart hoort natuurlijk een beloning!
Download PDFFruitkaartje
Elke dag 1 tot 2 stukken fruit is naast een flinke portie groenten een must voor iedereen, ook voor kleuters. Spijtig genoeg eten kleuters steeds minder groenten en fruit. Een echt pijnpunt in ons voedingspatroon: 72 % van de kleuters eet niet dagelijks groenten en zowat 57 % eet niet elke dag een stuk fruit.

Om uw kleuters te motiveren voldoende fruit te eten, is er het fruitkaartje. Het is een spaarkaart, waarop u het fruit kunt aanduiden dat elke kleuter heeft opgesmuld. Steek ze bij de heen-en-weerschriftjes van de kinderen, zo kunt u ook de ouders bij de gezonde voeding van hun kleutertje betrekken. Bij een volle kaart hoort natuurlijk een beloning!
Download PDFInfoblaadjes voor de heen-en weerschriftjes
Onze grappige infoblaadjes zijn makkelijk af te drukken op papier of op etiket. Kleef ze in de heen-en-weerschriftjes op het ogenblik dat je in de klas rond gezonde voeding werkt.
Download PDFKleurprenten
Frow Steeman en Gerda Dendooven maakten prachtige illustraties voor het boekje "123 aan tafel". We hebben voor uw keuters enkele niet-ingekleurde versies van hun tekeningen ter beschikking. Druk ze af en laat ze door uw kleuters inkleuren. Een leuke manier om spelenderwijs met het thema "gezonde voeding" bezig te zijn.
Download PDFStickertjes
Deze stickertjes zijn makkelijk af te printen op standaard etiketten. Gebruik ze als naametiket op de brooddoos, kapstokjes, enz.
Download PDF

1 2 3 aan tafelTerug naar boven

1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel