1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel
Wat kunt u concreet doen als arts, diëtist(e) of andere gezondheidswerker?

Hang de actieve voedingsdriehoek voor kleuters (poster) op een goed zichtbare plek in een ruimte waar veel ouders en kinderen komen. Zo helpt u mee om hen te sensibiliseren voor een gezonde voeding.

Informeer naar het voedingspatroon van uw patiënten en wijs hen op het belang van een gezonde voeding voor jong en oud. Bij elke consultatie een kort maar doeltreffend gesprekje over hun voedingspatroon, helpt hen beter beseffen hoe belangrijk gezond en evenwichtig eten is. Voor henzelf, maar ook voor hun kinderen. Ouders die het goede voorbeeld geven is duizend keer meer waard dan allerlei geboden of verboden.

Probeer zo concreet mogelijk te zijn. Zeg bijvoorbeeld niet: "Uw kleuter heeft meer calcium nodig," maar wel, "Kleuters drinken dagelijks best 3 tot 4 bekertjes melk of melkproducten ( 500 ml). Zo krijgen zij voldoende calcium binnen".

Voor meer info en handige tips kunt u mensen verwijzen naar de actieve voedingsdriehoek voor kleuters en het boekje "123 aan tafel", boordevol ideeën en lekkere recepten.

Voor meer informatie over voeding en gezondheid in het algemeen, surf naar www.nice-info.be.

De theorie achter de praktijk
De Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde heeft samen met de Vlaamse Pediatrische Diëtisten en Kind & Gezin een brochure samengesteld die de theoretische concepten omtrent de voedingsbehoeften van peuters en kleuters belicht.

Deze brochure "Gezonde voeding voor kleuters" kan worden besteld via tel. 02/477 57 81 (secretariaat voorzitter van de "Voedingscel" van de Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde) - kostprijs: EUR 3 (inclusief verzendingskosten)

1 2 3 aan tafel

Terug naar boven
1 2 3 aan tafel
1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel 1 2 3 aan tafel
1 2 3  aan tafel